Als de temperaturen oplopen, wil je het liefst iets licht verteerbaars eten. Priscilla en Lukas Wildeman uit Een huis vol vinden het daarnaast belangrijk dat hun zeven kinderen voldoende vocht binnenkrijgen. Ze delen hun eet- en drinktips bij warm weer.

De familie Wildeman is gek op koken en probeert steeds weer nieuwe gerechten uit. In de zomer letten Priscilla en Lukas erop dat het eten licht verteerbaar is én dat ze niet uren achter de pannen hoeven te staan.

Fruitsalade van de markt

De kinderen van de familie Wildeman eten graag fruit, vertelt Lukas. ‘Als ik een stuk meloen in stukken snijd, is het binnen twee ogenblikken op.’ Op een warme dag kopen de Wildemannetjes ook weleens fruit op de markt. ‘Daar maken we dan een lekkere fruitsalade van.’ 
 

Zomerse pastasalade

In de zomer is de familie Wildeman dol op salade. ‘Daar kun je alle kanten mee op,’ vertelt Priscilla. ‘Dan kopen we er gewoon een stokbrood met kruidenboter bij. Heel simpel. We maken ook weleens een koude pastasalade met tonijn.’ 

Vocht binnenkrijgen

Lukas: ‘Het belangrijkste met die warmte is dat je voldoende vocht binnenkrijgt. We zetten vaak grote kannen limonade in de koelkast en daarna op tafel. De kinderen pakken het dan gewoon zelf. Het kost niet zoveel en ze vinden het lekker.’
 

Zelf ijsthee maken

Laatst heeft Priscilla met de kinderen zelf ijsthee gemaakt. Wil jij dat ook? Dit is het recept. 

Zo maak je zelf ijsthee

Ingrediënten

  • 1 liter water 
  • 3 zakjes thee van een A-merk
  • Citroen
  • Sinaasappel
     

Recept

  • Stap 1: Hang de theezakjes in een grote kom met water
  • Stap 2: Snijd de citroen en sinaasappel in schijfjes en voeg deze toe aan het water
  • Stap 3: Laat alles een nachtje trekken
  • Stap 4: Giet het mengsel in een grote fles en laat het even in de koelkast staan
     
ijsthee

Wil jij meer recepten uit onze programma's?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Groener eten & leven. Al duizenden mensen gingen je voor!

Familie Wildeman met ijsjes