Tijdens de 35e wereldexpo in Dubai laten landen van over de hele wereld hun nieuwste technologische ontwikkelingen zien. Nederland schittert met een vertical farm. Maar wat is dat eigenlijk? Presentator Klaas van Kruistum van Klaas kan alles zoekt het uit.

Optimale leefomstandigheden

Vertical farming betekent dat je planten kweekt in een gecontroleerde omgeving. De leefomstandigheden van de plant zijn hierdoor optimaal. Bovendien worden de planten verticaal op elkaar gestapeld. Een hartstikke efficiënte manier van landbouw, dus!

Klaas kan alles: vertical farming

‘Wij onttrekken water uit de lucht en verbouwen hier bijna tienduizend eetbare planten.’

Vertical farm-eigenaar Maarten Froger

Vertical farm in een woestijn

Het grote voordeel van een vertical farm is dat je deze overal neer kunt zetten, zelfs in de woestijn. Vertical farm-eigenaar Maarten Froger: ‘Het lukt ons om water uit de lucht te onttrekken en hier bijna tienduizend eetbare planten te verbouwen.’ Benieuwd naar hoe dat eruitziet? Bekijk dan snel de aflevering.

Klaas kan alles: vertical farming

Klaas is voor één dag vertical farmer. Nadat Klaas in Dubai kennis heeft gemaakt met dit futuristische beroep, steekt hij terug in Nederland ook zelf de handen uit de mouwen. En natuurlijk kan Klaas het niet laten om tussen het harde werken door deze supergroentes te proeven.

Klaas kan alles: vertical farming

Lees meer over eten verbouwen

Meer weten over eten?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

yvon jaspers ramon brugman onze boerderij: en nu zelf zuurkool rode kool