BN’ers leren omgaan met stress tijdens extreme challenges in nieuw programma The Biohack Project

Van levend begraven worden tot aan balanceren op een loopplank vanuit een wolkenkrabber: in The Biohack Project leren Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn.

Zij ondergaan de uitdagingen onder begeleiding van ex-Olympisch roeier en biohacker Govert Viergever. Hij reikt hen tools en technieken aan voor een betere stressbeheersing, focus en ontspanning.

Stressbeheersing

In de gekte van de stad ondergaan de vijf bekende Nederlanders op grote hoogten en in ruige wateren onderworpen ijzingwekkende uitdagingen. Acht afleveringen lang worden de deelnemers op de proef gesteld. 

Kunnen ze zich resetten en daarmee de controle houden over hun stress? Als dit lukt tijdens extreem stressvolle situaties die ze in dit programma beleven, profiteren ze hier in het dagelijks leven ook van.

Wat is biohacking?

Biohacking is dé trend om je gezondheid te optimaliseren en om beter te presteren, maar wat is het precies? ‘Het uitgangspunt van biohacking is het lichaam als een systeem zien’, legt biohacker Govert Viergever uit. ‘Met biohacking probeer je meer inzicht en controle te krijgen over lichaam en geest met behulp van diverse tools, zoals een hartslagmeter, sporthorloge of met apps op je telefoon. Het doel is meer energie, minder stress en daardoor je lichaam en geest meer in balans te krijgen.'

Professionele biohacker

Govert Viergever is een ex-Olympisch roeier en expert op het gebied van het vergroten van menselijke prestaties. Hij volgde meerdere opleidingen over DNA, voeding, leefstijl, coaching en performance.

Govert Viergever bij The biohack project

Werken aan mentale en fysieke gezondheid

In onze huidige maatschappij kunnen het enorme tempo, toenemende onzekerheden en groeiende verantwoordelijkheden overweldigend zijn. Van hoge werkdruk, impact van sociale media tot financiële zorgen. Daarom draait The Biohack Project om mentale en fysieke weerbaarheid en omgaan met stressgevoelige omstandigheden. 

De deelnemers hebben een eigen reden om mee te doen en een wens om hun stress onder controle te krijgen. Daarvoor deden ze lichamelijke tests, kregen ze op maat gemaakte voedingsschema’s en hebben ze getraind met verschillende experts. Lukt het hen weer controle te krijgen over lichaam en geest door de biohacks?

Op televisie

The Biohack Project is vanaf maandag 11 september wekelijks om 20.35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

De deelnemers