Anita Witzier is de eerste verslaggever die twee edities van The Passion voor haar rekening neemt. Wat verwacht ze van haar eerste editie mét publiek? En we spreken haar over hoe het thema ‘Leun op mij', in de huidige tijd van polarisatie, relevant blijft.

The Passion zonder publiek

De afgelopen jaren was de vraag naar verbinding heel groot, maar door de strenge COVID-beperkingen en een avondklok was het niet mogelijk om haar eerste editie, die in Roermond, met publiek te organiseren. Dat was voor Anita best spannend, omdat bij de processie juist die verbinding zo belangrijk is. ‘Het was een tijd waarin iedereen naar verbinding zocht, terwijl het eigenlijk niet zo goed kon omdat je niet bij elkaar mocht zijn. Toch was het een hele bijzondere ervaring en dat zal dit jaar, met publiek, niet anders zijn’.

Verslaggeven van de processie

Het verslaggeven van de processie is een dankbare rol, maar ook een rol die niet zonder uitdagingen komt. ‘De grootste uitdaging hierbij is om de verhalen die de mensen vertellen tot hun recht te laten komen. Het is live en je krijgt altijd minder tijd dan je is toegezegd, dus het is de uitdaging om dat binnen die beperkte tijd te doen. Het is belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en dat anderen zich in hun verhaal kunnen herkennen’, vertelt Anita.

Zet de processie in het licht

Ook jij kan het licht zijn voor een ander. Laat samen met ons zien dat de boodschap van Pasen voor verbinding zorgt door The Passion 2023 in het licht te zetten. 

The Passion in Harlingen 2023

Universeel thema

We staan meer stil bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt. En dat terwijl de behoefte aan samen zijn juist zo groot is. Met het thema Leun op mij gaan we op zoek naar die verbinding. Anita: ‘Het is belangrijk om naar elkaar te luisteren en elkaar weer op te zoeken, vooral in een tijd van polarisatie. Het thema is relevant in een tijd waarin we elkaar meer nodig hebben dan ooit. Door naar elkaar te luisteren en elkaar op te zoeken, kunnen we samen verder komen.’

Op weg naar The Passion

In de online serie Op weg naar The Passion nemen we je mee tijdens alle voorbereidingen voor het grote live-evenement op donderdag 6 april. De acteurs en crew nemen je mee naar plekken die je normaal niet ziet. Iedere aflevering spreken we met een van de castleden over het personage dat ze gaan vertolken en onthullen we iedere week een nieuw nummer uit The Passion 2023. 

Op weg naar The Passion #1 | Sinan Eroglu