Boksen maakt je sterk. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. In Zin in morgen radio op NPO Radio 5 praat presentator Sander de Kramer deze week met voormalig Europees kampioen boksen Marichelle de Jong over haar inzet voor kwetsbare kinderen.

Putten uit eigen ervaring

Voormalig Europees kampioen boksen Marichelle de Jong zet zich in voor kwetsbare kinderen. Ze heeft een programma opgezet, waarbij ze kinderen helpt om zich mentaal sterker en fitter te voelen. Daarbij put ze ook uit de ervaring die ze zelf opdeed met de obstakels en uitdagingen in haar leven. Omdat ze zelf een boksschool heeft, besloot ze een programma op te starten.

Meer dan alleen boksen

Het programma is ontwikkeld voor kinderen tussen tien en zestien jaar. In kleine groepjes van maximaal tien kinderen geeft Marichelle zes weken lang boksles, maar het is veel meer dan alleen boksen. Marichelle wil dat de kinderen ook echt leren samenwerken zodat ze ook een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Zo hoopt ze kwetsbare kinderen te helpen bij het ontwikkelen van mentale veerkracht. Met de bokslessen vergroten ze hun zelfvertrouwen en ontwikkelen ze hun gevoel voor discipline.

Verder in Zin in morgen radio

Student Kust en Zee management Daniel Angelis heeft in drie maanden tijd op het Griekse eiland Lesbos 200.000 stukken afval opgeruimd. Hij doet dit met een jute zak die hij gevonden heeft.  

Jeroen van der Spek vertelt over de nieuwe editie van zijn boek Alle gekste plekken van Nederland, er is weer een nieuwe aflevering van ‘De Steunplaat’ en een bijzondere overdenking van columnist en De verwondering-presentator Annemiek Schrijver.

Luister ook naar Zin in morgen radio

Luister elke zaterdag tussen 18.00 uur en 20.00 uur naar Zin in morgen op de radio met Sander de Kramer op NPO Radio 5.

Sander de Kramer portretfoto