De quiche of hartige taart heeft het allemaal: een knapperige korst, veel smaken in één hap en perfect te portioneren. Bovendien kun je er al je groenten in kwijt! Door met seizoensgroenten te koken, ben je gegarandeerd van een voordelig gerecht bómvol smaak. Kijk snel verder voor de lekkerste varianten van de BinnensteBuiten chefs.

Broccolitaart met blauwe kaas en gebakken amandelen

Broccoli is in Nederland van mei tot en met oktober beschikbaar. Chef-kok Sharon de Miranda maakt er een smaakvolle broccolitaart van met kaassaus, amandelen en rucola. Ook leuk om te weten: rucola is het hele jaar door beschikbaar. Top als topping.

quiche seizoensgroente broccoli binnenstebuiten

Witlofquiche

Witlof is het hele jaar door in Nederland te verkrijgen en heeft een lage milieubelasting. Wist je dat door de jaren heen de bittere smaak steeds meer is afgenomen? Chef-kok Ramon Brugman toont hoe hij zijn betaalbare witlofquiche het liefst maakt. Inclusief een heerlijk Frans uiensoepje.

witlofquiche seizoensgroente binnenstebuiten

Quiche van prei en camembert

Ook prei is het hele jaar door beschikbaar. Wist je dat er herfst-, winter- en zomerprei is? De zomervariant herken je door de slankere schacht. Ramon verwerkt 'm in een vegetarische quiche met camembert. Daarbij serveert hij een salade met rode kool, die ook een zomer- en wintervariant kent.

prei quiche seizoensgroente binnenstebuiten

Wist je dat er zomer- en winterprei is? De zomervariant herken je aan de slanke schacht

Plantaardige quiche met kastanjechampignons en prei

Wist je dat Nederland met 140 telers de grootste champignonproducent van Europa is? Champignons hebben geen daglicht nodig om te groeien. Ze groeien het hele jaar door, behalve als het héél warm of héél koud is. Sharon de Miranda maakt met kastanjechampignons, prei en cherrytomaatjes een plantaardige hartige taart, die door de toevoeging van tofu hartstikke romig smaakt.

plantaardige quiche seizoensgroente binnenstebuiten

Wil je meer weten over seizoensgroenten?

Download dan de Lentegroentekalender!

lentegroente groentekalender lentefruit