Wintermenu: de beste gerechten met knolselderij

Op zoek naar de lekkerste gerechten met knolselderij voor de koude dagen? Deze wintergroente ligt volop in de schappen en is lekker op een hoop verschillende manieren. Daarom hebben wij de lekkerste knolselderij recepten op een rij gezet.

Kruidentip: peterselie, bieslook en dragon smaken heerlijk bij aardappelgerechten.

Knolselderij als pronkstuk

Knolselderij is van oktober tot en met maart een hartstikke groene keuze. En de groente zit boordevol voedingsstoffen: vitamine B, vitamine C en K en de mineralen kalium, fosfor, calcium, ijzer en zink. Tel daar nog bij op dat knolselderij goedkoop is en je hebt een knaller voor in je menu. Als amuse, carpaccio of quiche: de groente is een pronkstuk op jouw tafel.

Knolselderij in zoutkorst

Met deze knolselderij in zoutkorst heb je een ware showstopper tijdens Kerst. BinnensteBuiten culinair expert Alain Caron zet een feestelijk, vegetarisch hoofdgerecht op tafel.

knolselderij gerechten in zoutkorst kerstmenu

Carpaccio van knolselderij met feta

Wie zei dat carpaccio alleen op de traditionele manier kon? Met deze heerlijke lichte knolselderij carpaccio wakker je jouw smaakpalet aan en breng je frisheid op de tafel. Deze combinatie is niet te missen.

knolselderij gerecht carpaccio kerstmenu

Amuse van knolselderij met hazelnoot en appel

Een amuse maakt je diner nog feestelijker. Chef-kok Ramon Brugman maakt drie varianten, waaronder gebakken knolselderij met knolpuree, hazelnoot en zure appel.

knolselderij kerstmenu amuse

Groentetaartje met knolselderij van filodeeg

Dit charmante hartige taartje staat hartstikke chic op het menu. Boordevol seizoensgroenten, waaronder knolselderij, dus ook nog eens een keer lekker budget. Culinair expert Alain Caron van BinnensteBuiten toont je hoe je het maakt.

knolselderij taartje gerechten kerstmenu

Andere budget menu's

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

lekkere track gijs staverman ramon brugman oliebollen
BinnensteBuiten- Chef-kok Leon Mazairac 02.jpg

Vertel magazine

Inspiratie opdoen?

Word vriend van KRO-NCRV en lees persoonlijke en inspirerende verhalen in ons gratis ledenmagazine Vertel. De huidige editie bevat een heerlijk kerstmenu van BinnensteBuiten chef-koks Sharon de Miranda en Leon Mazairac. En die kun jij ook op de deurmat ontvangen!

Dat wil ik!