Van 1 t/m 6 augustus 2023 vinden de Wereldjongerendagen plaats in Lissabon, Portugal. Tijdens dit verbindende evenement vanuit de Rooms-Katholieke kerk wordt gevierd, herdacht én natuurlijk gegeten! Speciaal hiervoor zetten we de beste Portugese gerechten voor je op een rijtje. Met welk recept ga jij aan de slag? 

Zelfgemaakte calamari met gepofte paprikalasade

De Portugezen zijn gék op alles wat uit de zee komt. Op menig terras kun je daarom ook lekkere intvisringen bestellen met een fris dipje. Chef Ramon Brugman laat zien hoe je ze zelf maakt. Bekijk de VISwijzer om te zien welke inktvis een verantwoorde keuze is.

portugees recept calamarisringen binnenstebuiten
Paus_2

Wereldjongerendagen Lissabon 2023: Share the joy

Piri piri saus

Een lekker pittig Portugees gerechtje is niet compleet zonder piri piri saus! Gebruik 'm als marinade voor je kip, aardappeltjes, in een saladedressing of door de mayo heen. Keuringsdienst van waarde zocht voor je uit hoe je de saus authentiek maakt.

piri piri recept keuringsdienst van waarde

Gebakken sardientjes met tomatenrisotto

Tomaten groeien volop in Portugal, en de Portugezen zijn gék op hun vis. Een perfect Portugees gerechtje dus, deze sardientjes met tomatenrisotto. Chef Ramon Brugman gebruikt in dit recept verse sardientjes, maar uit blik kan natuurlijk ook.

portugees recept sardientjes risotto binnenstebuiten

Meer informatie over bewuste eetkeuzes?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al 17.000 mensen gingen je voor!

KVW - Sosha Duysker - Waterkip