Yvon viert het einde van Onze boerderij: en nu zelf met een groot feestmaal tijdens het oogstfeest. Deze seizoensgerechten kun jij zelf ook maken! Lees snel verder voor de recepten.

Oogstfeest

Een jaar geleden begon Yvon's boerderij-avontuur. Samen met de hulp van verschillende boeren heeft ze van haar kurkdroog landje een waar succes weten te maken. Daarom nodigt Yvon alle boerenvrienden uit die haar het afgelopen jaar hebben geholpen voor een groot oogstfeest. In de koeienstal van boer Gijsbert genieten ze van een feestelijk maal.

Oogstfeest
1 min 34 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Zo maak jij je eigen brood!

In Nederland staan de velden er vol mee: graan. Een belangrijk ingrediënt als je brood wil maken. Maar hoe doe je dat precies?

Brood

Herfstige pompoensoep

Herfst. Voor de één een heerlijk seizoen, voor de koukleum het begin van de nachtmerrie. Hoe dan ook kun je er maar het beste van maken. Bijvoorbeeld met een heerlijk verwarmende pompoensoep!

Pompoensoep

Bespaar geld en voorkom verspilling: maak zo jouw eigen zuurkool

Wist je dat je van verschillende soorten kolen zuurkool kunt maken? Wij vertellen je meer over fermenteren en hoe kool zuurkool wordt. Daarnaast geven we een paar tips voor lekkere variaties op zuurkool.

Zuurkool

Onze boerderij: en nu zelf

Yvon heeft 70 boerenvrienden uitgenodigd die haar het afgelopen jaar hebben geholpen voor een oogstfeest. Tijdens een feestelijk maal in de koeienstal van Gijsbert genieten ze van alle producten die het landje geboden heeft.

Oogstfeest

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

yvon jaspers ramon brugman onze boerderij: en nu zelf gewas