Nieuw programma Alles op tafel slikt niets voor zoete koek

Het recept: een kleurrijke kas met keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman én een boodschappentas vol vragen. Samen met verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers wordt in Alles op tafel de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel ontrafeld. Hoe maak je als consument de beste keuze voor jezelf, de wereld en je portemonnee? 

Overweldigend aanbod

Het aanbod in de supermarkt is overweldigend; tienduizenden producten om uit te kiezen. Schappen vol verleidingen en minstens zoveel vragen. Is groentechips gezonder dan aardappelchips? Zijn avocado’s een ramp voor het milieu? En is 100% arabicakoffie echt puur Arabica? 

Verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers halen het onderste uit de kan om alles te weten te komen over wat wij dagelijks consumeren. En met de labtest kent geen enkel product nog geheimen, van kokosbloesemsuiker tot aan chips: klopt het wat er op de verpakking is beloofd? 

De waarheid achter de producten 

Elke week introduceert chef-kok Ramon Brugman een vreemd product uit de supermarkt. Of het nu gaat om een prijzige groente-steak die eigenlijk gewoon dungesneden groente is, of een kant-en-klaar gekookt eitje dat is bewerkt met luizenuitwerpselen; Ramon brengt dubieuze vondsten mee. 

Presentator Marijn Frank laat zich verrassen en verwonderen door de kennis van deze 'alleseter en allesweter' en bespreekt met diverse experts en deskundigen de waarheid achter de producten op ons bord.

Morgen kan groener

KRO-NCRV maakt programma's zoals Alles op tafelBinnensteBuiten en Keuringsdienst van waarde, waarbij de herkomst van ons eten, een groenere levensstijl en smakelijke gerechten centraal staan. Door de natuur meer te waarderen, geven we een gezondere aarde door. 

Alles op tafel wordt geproduceerd door Dahl TV in samenwerking met KRO-NCRV. Vanaf maandag 15 juli wekelijks te zien rond 19.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Wil je de inhoud van je winkelmandje écht leren kennen?

De online Keuringsdienst van waarde supermarktgids gidst je door de supermarkt

kwv_gids_mockup.jpg