Eet jij alleen maar sushi in een restaurant? Think again, want je maakt ook heerlijke sushi-recepten in je eigen keuken! De chefs van BinnensteBuiten delen hun meest smakelijke sushi's en een paar verrassende twists op het oorspronkelijke Japanse gerecht.

Wat is sushi?

Sushi is een Japans rijstgerecht. Het bestaat uit afgekoelde rijst, die op smaak is gebracht met azijn. Meestal zit er ook nog suiker en zout doorheen. Het kleeft en wordt meestal geserveerd met (rauwe) vis, groenten of ei. 

Maar de keuze is reuze: inmiddels staat sushi in allerlei verschillende variaties op de menukaart. Ook thuis kun je kijken wat je allemaal in de koelkast of op de groenteschaal hebt liggen voor jouw eigen sushi. Benieuwd hoe je het zelf maakt?

3x sushi met vlees, vis en vega

Chef Ramon Brugman laat zien dat je ongeacht je eetvoorkeuren heerlijk kunt genieten van sushi! Of je nu veganistisch, vegetarisch, pescetarisch of 'alles' eet; voor ieder is er wat wils. Bovendien geeft hij handige serveertips waarmee je jouw sushi naar een volgend niveau tilt.

sushi recepten binnenstebuiten

Krokante kleurrijke regenboog sushi

Sushi met bloemetjes, kan het nóg fleuriger? Chef Rosah van Schendelen laat zien hoe sushirijst en een kleurrijke salade samenkomen tot een wel héél bijzondere vegetarische sushi.

regenboog sushi recept binnenstebuiten

Sushi plaattaart met makreel, komkommer en rode ui

In plaats van als losse stukjes sushi, maakt chef Sharon de Miranda een heuse plaattaart van sushi. De rijst vormt nog steeds de basis van het gerecht, maar dan in een ander jasje. Handig om stukjes van te snijden!

sushi recepten binnenstebuiten

Toekomstgerichte sushi van Michelinsterchef Dennis Huwaë

In Restaurant van de toekomst maakt chef Dennis Huwaë populaire gerechten futureproof. Zo heeft zijn zalm nigiri geen bolletje rijst, maar een meringue waar de zalm op ligt. Hoe hij dat doet?

Futureproof zalm nigiri Restaurant van de toekomst

Ook interessant:

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Groener eten & leven. Al duizenden mensen gingen je voor!

Gerookte zalm - Keuringsdienst van waarde - Sosha Duysker