Leer de cast kennen: wie spelen er in The Passion 2024?

Angela Schijf (Maria), William Spaaij (Jezus), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena) vervullen de eerste hoofdrollen in The Passion 2024. Anita Witzier is verslaggever van het muzikale paasevenement. Leer de cast van The Passion kennen.

Cast The Passion 2024

De cast van The Passion 2024 is compleet. Wie schitteren er op 28 maart 2024 op het podium in Zeist tijdens de veertiende editie van The Passion? 

  • Acteur William Spaaij speelt dit jaar de hoofdrol van Jezus in The Passion. Hij speelde eerder in grote musicals als Mary Poppins, Grease en Footloose.
  • Actrice Angela Schijf speelt Maria in The Passion. Je kent haar van Flikken Maastricht, Van God Los of van talloze andere series en films.
  • Acteur Matteo van der Grijn speelt dit jaar Petrus in The Passion. Je kunt hem kennen als dé Soldaat van Oranje.
  • Ook actrice Gaia Aikman zit in de cast van The Passion 2024. Ze speelt de rol van Maria Magdalena. Je kunt haar kennen van bekende musicals als The Lion King en The Tina Turner Musical.
  • Rapper Keizer vertolkt dit jaar de rol van Judas in The Passion.
  • Youtuber, presentator en acteur Robbert Rodenburg speelt een extra hoofdrol in The Passion. Hij vertolkt de rol van de ongelovige Tomas. 
  • Acteur Victor Löw speelt de rol van Pilatus in The Passion 2024. Hij speelde onder andere rollen in Oscar-winnaars Karakter en Antonia.

Wie zijn de discipelen in The Passion 2024?

De discipelen van The Passion zijn dit jaar:

Wie is de verslaggever van The Passion 2024?

Presentator Anita Witzier keert tijdens de veertiende editie van The Passion voor de derde keer terug als verslaggever van het muzikale paasevenement. 

Anita Witzier voor een paarse achtergrond

Wie is de verteller van The Passion 2024?

Schrijver Raymond van de Klunder, beter bekend als Kluun, is dit jaar de verteller van The Passion. Hier lees je wat volgens hem de ultieme boodschap van The Passion is.

Kluun poseert voor een paarse achtergrond

Ik geloof in jou

The Passion is de muzikale paasvertelling voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert om het goede te doen en naast elkaar te staan. Het thema van The Passion 2024 is: ik geloof in jou. Een krachtige boodschap vol vertrouwen.

Samen The Passion  ervaren

Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt de veertiende editie weer voorzien van audiodescriptie op NPO Radio 2, dit jaar door radio-dj Emmely de Wilt, en een gebarentolk op NPO 1 Extra. Daarmee wil KRO-NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring geven. 

Wanneer is The Passion 2024?

The Passion 2024 wordt vanuit het Rond in Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.

Beeldcredits: Remko Modderkolk

Op de hoogte blijven van The Passion 2024?

Meld je dan aan voor The Passion nieuwsbrief

The Passion Zeist 2024