Dit zijn de eerste hoofdrollen van The Passion 2024

Angela Schijf (Maria), William Spaaij (Jezus), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena) vervullen de eerste hoofdrollen in The Passion 2024. Anita Witzier keert tijdens de veertiende editie voor de derde keer terug als verslaggever van het muzikale paasevenement. 

Ik geloof in jou

The Passion is de muzikale paasvertelling voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert om het goede te doen en naast elkaar te staan. Het thema van The Passion 2024 is: ik geloof in jou, een krachtige boodschap vol vertrouwen.

William Spaaij speelt Jezus in The Passion 2024

Op 28 maart 2024 is de veertiende editie van The Passion. De hoofdrol van Jezus wordt dit jaar gespeeld door acteur William Spaaij. Waar kennen we hem van?

William Spaaij voor een paarse achtergrond

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024

Je kent haar van Flikken Maastricht, Van God Los of van talloze andere series en films: Angela Schijf. Nu mag ze een wel heel bijzondere rol aan haar lijstje toevoegen; Angela speelt Maria in de veertiende editie van The Passion.  

Angela Schijf voor een paarse achtergrond

Matteo van der Grijn speelt Petrus in The Passion 2024

De rol van Petrus wordt dit jaar vertolkt door niemand minder dan dé Soldaat van Oranje: Matteo van der Grijn. Op 28 maart 2024 zal hij schitteren op het podium van The Passion in Zeist. Waar kennen we Matteo nog meer van? 

Matteo van der Grijn voor een paarse achtergrond

Gaia Aikman speelt Maria Magdalena in The Passion 2024

Ze speelde in grote musicals als The Lion King en The Tina Turner Musical. Nu gaat ze de prachtige rol van Maria Magdalena vertolken in The Passion 2024: Gaia Aikman.

Gaia Aikman voor een paarse achtergrond

Keizer speelt Judas in The Passion 2024

Keizer speelt dit jaar de rol van Judas in The Passion. Op 28 maart 2024 zien we hem op het podium in Zeist. Waar kennen we Keizer van?

Een man voor een paarse achtergrond

Anita Witzier is de verslaggever van The Passion 2024

Anita Witzier keert terug als verslaggever van The Passion 2024 in Zeist. De KRO-NCRV-presentatrice neemt de rol van verslaggever voor de derde keer voor haar rekening.

Anita Witzier - The Passion 2024

Samen The Passion  ervaren

Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt de veertiende editie weer voorzien van audiodescriptie op NPO Radio 2, dit jaar door radio-dj Emmely de Wilt, en een gebarentolk op NPO 1 Extra. Daarmee wil KRO-NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring geven. 

The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater.

The Passion 2024 wordt vanuit het Rond in Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Beeldcredits: Remko Modderkolk

Op de hoogte blijven van The Passion 2024?

Meld je dan aan voor The Passion nieuwsbrief

The Passion Zeist 2024