Koud geworden koffie, wat doe je daar nou mee? We vroegen raad aan Snackspert oftewel Eke Bosman. Hij deelt dé hack en geeft zelfs nog meer tips. Ga je ook nog eens voedselverspilling tegen. Wel zo lekker.

Tips tegen voedselverspilling

Food fenomeen Eke Bosman oftewel Snackspert recenseert niet alleen snacks in Restaurant van de toekomst, ook thuis test hij een hoop producten. En hierdoor weet hij een paar cruciale tips om zoveel mogelijk van al dat eten op te krijgen. We vroegen hem naar al zijn tips tegen voedselverspilling, te beginnen met het niet weggooien van oude koffie.

Tip 1: koude koffie opmaken

Heb je nog een halve koffiekan over die helemaal is afgekoeld? Pak dan een ijsblokjesvorm, giet er de koffie in en zet in de vriezer. Dan heb je ijskoffie tot je beschikking wanneer je er maar zin in hebt. Handig!

Eerlijke koffie

Tip 2: sausfles helemaal opmaken

Zit er in je plastic sausfles nog een klein laagje? Pak dan een schaar en knip de fles doormidden. Je hebt dan een handig sausbakje gecreëerd waar je nog gemakkelijk een hele portie saus uit haalt. 

sausfles voedselverspilling tips snackspert eke bosman

Tip 3: tortilla transformeren

Heb je na een burrito-avondje 1 of 2 tortilla's over en weet je niet zo goed hoe je ze nog gaat gebruiken? Snijd de tortilla('s) dan in driehoekjes en leg ze een paar minuten in de oven met wat olijfolie. Voilà: je hebt opeens knapperige chips. Serveer ze met een lekkere dip zoals de doperwt guacamole van Nick Toet en je hebt een lekkere borrelsnack.

voedselverspilling tips tortilla

Ook interessant:

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Presentator Jetske van der Elsen en kok Nick Toet